Ako žele na ZOI, Amerikanci moraju da se vakcinišu - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Ako žele na ZOI, Amerikanci moraju da se vakcinišu

Američki sportisti, bez obzira na ostvarenu normu, za odlazak na Zimske olimpijske igre moraće da budu potpuno vakcinisani, objavili su u sreduo Olimpijski i Paraolimpijski komitet Sjedinjenih Američkih Država.

Počevši od 1. novembra Olimpijski i Paraolimpijski komitet SAD zahtevaće od svog osoblja, sportista i trenera kao i svih ostalih koji dolaze u trening centre dokaz o potpunoj vakcinaciji.

Zahtev će se odnositi i na sve članove buduće olimpijske delegacije.

Od sportista će se zahtevati da dokaz o vakcinaciji prilože najkasnije do 1. decembra. Pre svih zahtev će se odnositi na oko 240 sportista koji bi mogli da se nađu na Zimskim olimpijskim igrama, ali i na sve one koji se nadaju da bi mogli da se nađu u olimpijskom timu.

Međunarodni olimpijski komitet ohrabruje sportiste da se vakcinišu, ali to nije bio uslov za učešće na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju. Na isti način se uglavnom ponašaju i državni olimpijski komiteti, a tako se ponašao i OKSAD koji se sada očigledno priklonio trendu koji vlada u SAD, a to je da se od sportista zahteva da budu vakcinisani kako bi mogli da se takmiče.

Sportklub.

Danas objavljeno

Revija golova u Moskvi – Lester slavi Zambijca

Vanja A

Lajović ispustio četvrfinale

Vanja A

Ronaldo: Nema izgovora

Vanja A

Ostavite komentar