Ako vam upotreba procesora neobjašnjivo raste, pokušajte da instalirate ovu opcionalnu ispravku za Windows 10 - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Ako vam upotreba procesora neobjašnjivo raste, pokušajte da instalirate ovu opcionalnu ispravku za Windows 10

Sledeće kumulativno ažuriranje za Windows 10 sada je dostupno za preuzimanje kao preview, a njegovo instaliranje moglo bi ubrzati rad vašeg računara.

Odnosno, ako ste u poslednje vreme naišli na neobično visoku upotrebu CPU-a, u tom slučaju ovo ažuriranje može biti lek za vaš računar.

U pitanju je ono što se čini kao nedokumentovana greška u operativnom sistemu Windows 10. Ili nepriznata, bolje rečeno, jer kao što je nedavno primećeno, Microsoftov centar za povratne informacije obiluje žalbama na visoku upotrebu procesora. Po svemu sudeći, to bi moglo biti zbog greške koja pokreće ono što se u Windows 10 naziva „race condition“.

Race condition se javlja kada dva threada istovremeno pristupaju deljenoj promenljivoj. Prvi thread čita promenljivu, a drugi čita istu vrednost iz promenljive. Tada prvi i drugi izvršavaju svoje radnje, i utrkuju se da vide koji može poslednju vrednost da upiše u deljenu promenljivu. Vrednost threada koji poslednju upisuje svoju vrednost je sačuvana, jer on prepisuje vrednost koju je napisalo prethodni thread “, objašnjava Microsoft.

Žalbe su se znatno smanjile otkako je Microsoft pre oko nedelju dana objavio ažuriranje KB5001391. Ovo je klasifikovano kao „pregled kumulativnog ažuriranja za Windows 10 verzije 20H2“, što znači da sadrži neke ispravke koje će biti uključene u ovomesečno ažuriranje zakrpe zakazano za 11. maj (kumulativna ažuriranja stižu drugog utorka u mesecu).

Ako vam upotreba procesora neobjašnjivo raste, pokušajte da instalirate ovu opcionalnu ispravku za Windows 10

Microsoftova stranica za podršku za KB5001391 se zapravo poziva na popravak uslova koji se odnosi na ovu ispravku, mada samo za Windows 10 verzije 2004. Takođe se pominje „problem koji uzrokuje rast upotrebe memorije isass.exe dok sistem ne postane neupotrebljiv“, kao i nekoliko drugih ispravki grešaka.

Da biste ga instalirali, idite na Windows Update i pogledajte da li je KB5001391 dostupan u odeljku sa dostupnim ažuriranjima. Ako ga ne vidite, kliknite na dugme Proveri da li postoje ispravke i pogledajte da li se pojavljuje.

Izvor: PC Gamer

Danas objavljeno

Google Pixel Fold bi mogao biti objavljen do kraja godine

Zeljka

AOC predstavlja 4K/144Hz i 1080p/260Hz AGON gejming monitore

Zeljka

Honor je sklopio partnerstvo sa Microsoftom, objavljuje Magicbook V 14 sa Windowsom 11

Zeljka

Ostavite komentar