8. Februara 2020.

Ako vam je neprijatno da primate komplimente, nemojte da govorite ovih 5 stvari

Big Portal

1. Stvarno? Mislim da sam rekla “kao” sto puta tokom prezentacije.

Kada tražite dodatni kompliment, šaljete poruku da niste sigurni u svoj rad. Verujte da ste zaslužili pohvalu i pri tome nemojte odmah da spominjete neku negativnost o sebi, navodeći određenu grešku ili propust. Na kompliment reagujte uvek jednako. Nasmešite se i recite “hvala”.

2. Ma, to nije istina.

Kada vas neko podseća na to kako ste super, to je poput prijateljskog poklona koji je teško odbiti. Ako ne znate kako da reagujete ili umanjujete kompliment, tada drugoj osobi šaljete poruku da ne poštujete njihovu procenu i mišljenje koja vam je dala. Negiranjem komplimenta kao da govorite “ti grešiš” umesto “hvala”.

3. Samo sam se pridržavala uputstva na receptu

Iako biste najradije odmah prešli na drugu temu razgovora, budite svesni svojih kvaliteta. Kompliment je podsetnik na nešto što ste dobro učinili i trebate da naučite da ga primite s osmehom na licu.

Ako je pohvala na račun kuvanja, sigurno ste utrošili vreme na proučavanje recepta i pripremu. Preuzmite zasluge za svoj trud umesto da umanjujete svoj uspeh.

4. Moja deca nisu fina tako kao tvoja.

Oduprite se porivu da odmah uključite lepu reč u nelagodnim situacijama. To može zvučati neiskreno. Na kompliment reagujte prirodno, a nemojte da ga udelite automatski kako biste skrenuli pažnju sa sebe, piše zadovoljna.hr.

5. (Besmisleni govor)

Ako vam na večeri neko udeli kompliment kako lako sklapate prijatelje jer ste jako komunikativni i simpatični, a vi zatim samo nastavite da brbljate, to može da aludira na činjenicu da mislite kako ne zaslužujete taj kompliment. Nemojte da izgovarate mnoštvo drugih reči, već se jednostavno zahvalite na komplimentu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare