Ako Tramp tako nastavi, ne piše im se dobro - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ako Tramp tako nastavi, ne piše im se dobro

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči izjavio da SAD čekaju brojne poteškoće ako predsednik Donald Tramp nastavi da podržava nenošenje maske.

Faučijeva poruka upućena je neposredno pre nego što je predsednik Tramp održao na Floridi prvi javni skup svojih pristalica nakon izlaska iz bolnice gde se lečio od korona virusa. Tramp na tom skupu nije nosio masku i vikao je da će sve izljubiti. Uz to je u masu bacao maske.

“Stopa zaražavanja u SAD trenutno varira između 40 i 50 hiljada dnevno, a to nije dobro mesto za život sada kada nam predstoji hladnija jesen i hladna zima”, rekao je dr Fauči u intervjuu za mrežu CNBC, preneo Rojters.

Analiza predizbornih istraživanja pokazala je da je Trampov oponent, demokrata Džo Bajden, u ovom trenutku, u istraživanjima javnog mnjenja, u boljoj poziciji od bilo kog kandidata još od 1936. godine, kada su počele da se sprovode ankete zasnovane na novoj, naučnoj metodologiji istraživanja javne sfere, preneo je CNN.

Prema rezultatima istraživanja koje su u nedelju objavili ABC njuz i Vašington poust, Bajden uživa podršku 55 odsto, a Tramp 43 odsto anketranih, preneo je CNN

Dr Entoni Fauči izjavio je za CNN da je izborni štab predsednika Donalda Trampa zlupotrebio jednu njegovu izjavu za Foks njuz i obmanuo javnost.

U prilogu koji sugeriše da dr Fauči govori o predsedniku Trampu, američki stručnjak između ostalog izgovara rečenicu – “…ne mogu da zamislim da bi iko mogao da učini više”.

Međutim, dr Fauči je govorio o sebi i o svojim saradnicima, a ne o predsedniku Trampu s kojim je ranije imao nesuglasice povodom pristupa borbi protiv epidemije korona virusa.

Ovu situaciju dr Fauči je nazvao “nesrećnom i razočaravajućom”.

Danas objavljeno

Matična služba opštine Novo Sarajevo ne radi, svi zaposleni zaraženi

M.

Demonstranti razbili staklo na sjedištu Evropske službe za spoljne poslove, oglasio se šef diplomatije EU

M.

“Još nije gotovo”

M.

Ostavite komentar