Ako se zatvore granice dok ste na ljetovanju ovo morate da znate - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ako se zatvore granice dok ste na ljetovanju ovo morate da znate

U slučaju zatvaranja granica zbog epidemije koronavirusa za turiste koji organizovano odlaze na odmor, turističke organizacije obezbediće povratak u zemlju.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (Yuta) Aleksandar Seničić izjavio je danas, povodom uspostavljanja prvih čarter letova prema turističkim destinacijama, da će u slučaju zatvaranja granica zbog epidemija koronavirusa za turiste koji organizovano odlaze na odmor turističke organizacije obezbediti povratak u zemlju.

Seničić je za televiziju Prva rekao da postoje protokoli za takve slučajeve i da će oni koji su organizovano otišli po tim protokolima biti vraćeni. Prema njegovim rečima, oni koji su otišli sami na neku turističku destinaciju moraće sami da organizuju svoj povratak.

Seničić je u tom slučaju savetovao da se u sopstvenom aranžmanu ne odlazi previše daleko od Srbije odnosno da treba ići na odmor “odakle se može vratiti kolima”. On je naveo i da organizovan povratak ne važi za turiste koji iz Srbije idu na letovanje na daleke destinacije.

“Oni će imati obavezu da troškove povratka (ukoliko dodje do zatvaranja granica) pokrivaju zajedno sa organizatorom putovanja”, rekao je Seničić i dodao da bi oni koji se odluče za takvo letovanje trebalo da imaju neka sredstva koja su im dostupna u slučaju neplaniranih situacija.

Kako je najavljeno, 1. jula iz Beograda kreće prvi čarter turistički let za grčko ostrvo Skijatos, a planiraju se letovi i za Rodos, Krit, Krf, Kefaloniju, kao i Majorku i Hurgadu.

B92

Danas objavljeno

Žena sa najsavršenijim tijelom na svijetu. Tako je zaključila studija

Vanja A

Iranska manekenka došla u Kan sa omčom oko vrata

Vanja A

Kit beluga Hvaldimir, opet špijunira za Ruse ili samo traži devojku

Vanja A

Ostavite komentar