Ako radite u kancelariji ili dugo sjedite na poslu, ovih pet savjeta može vam pomoći da se ne debljate - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Ako radite u kancelariji ili dugo sjedite na poslu, ovih pet savjeta može vam pomoći da se ne debljate

Kancelarijski posao znači sjediti skoncentrisano za stolom tokom radnog vremena, ali to vjerovatno znači i da se ne krećete koliko biste trebali.

Stručnjakinja za fitness Aliyah Sims podijelila je jednostavne tehnike i vježbe koje možete raditi i čak i ako cijeli dan provodite u kancelariji.

“Cjelodnevno sjedenje doista može uzeti danak, možete postati napeti u leđima ili vam čak mogu stopala utrnuti zbog nedostatka pokreta”, rekla je Aliyah i otkrila koje vježbe preporučuje.

1. Šetnja

Ako telefonirate, prošetajte po kancelariji kako bi vam tijelo bilo u pokretu, umjesto da samo sjedite. 

Pijte puno vode da biste ostali hidratizovani, a to će vas sigurno pripremiti i za šetnje do toaleta.

2. Podizanje prstiju

Podizanje na prste je nešto što možete raditi sjedeći ili stojeći. Ako ste na sastanku, možete napraviti podizanje na prste sjedeći i niko neće znati jer su vam noge skrivene ispod stola. 

Jednostavno sjednite uspravno i spustite puna stopala na tlo, zatim podižite pete i postavljajte noge kao da stojite na prstima. 

3. Korištenje fitness lopte

Jedna od super svari koju možete učiniti, ako vam je, naravno, dopušteno, zamjena je kancelarijske stolice loptom za vježbanje. Ne samo da je super zabavna i udobna nego smanjuje pritisak na leđa i prebacuje ga na jezgro, čime ga i jačate. 

4. Sami idite po svoj ručak

Zaboravite dostavu. Malo prošetajte i udahnite svježeg zraka te sami pokupite ručak u obližnjem restoranu iz kojeg naručujete.

5. Koristite stepenice umjesto lifta

Osim što možete češće koristiti stepenice, nije naodmet ni krenuti na posao biciklom. Njime na mnoga odredišta možete doći brzo, jeftino i, najvažnije, zdravije.

Index

Danas objavljeno

Ovo je najzdravija sorta jabuka

Vanja A

Moraš probati ove slane ukusne muffine idealne za prazničnu trpezu

Vanja A

Krofne sa brusnicama i cimetom

Vanja A

Ostavite komentar