"Ako nema eksplozivnosti, Mari je gotov, neka pogleda samo Novaka" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Ako nema eksplozivnosti, Mari je gotov, neka pogleda samo Novaka”

Endi Mari je u trećem kolu završio takmičenje na Vimbldonu porazom od Denisa Šapovalova.

Posle poraza od 3:0, mnogi se pitaju da li će teniser iz Škotske igrati opet na Vimbldonu, s obziron na povrede i operacije koje je imao proteklih godina.

I sam Mari je izrazio sumnjuu da li će njegovo telo moći da izdrži igranje u tom najjačem ritmu koji je neophodan za takmičenje sa najboljima.

Džon Mekinro, koji za BBC i ove godine komentariše dešavanja na Vimbldonu takođe je uplašen za karijeru britanskog tenisera.

Sve zavisi od toga koliko vaše telo može da podnese napore. Nisam doktor, ali ako imate metalni kuk i imate 34, biće onda mnogo napora za to telo. To je prava nesreća, jer ako pogledate Novaka Đokovića, on je neverovatan, a razlika u rođenju njih dvojice je samo nedelju dana“, kaže Mekinro.

Amerikanac dodaje da bi Endi mogao da ima sličan put oporavka kao Novak posle operacije lakta pre nekoliko godina.

Novak je imao operaciju lakta. Uzimam njega za primer jer je posle toga godinu ili dve bio nekako van koloseka. Ljudi su se pitali šta se dešava, a pogledajte ga sada. Nadate se da će i Endi moći isto, jer svaki teniser želi da završi karijeru na svoj način. On nije mogao da trenira normalno i igra dovoljno mečeva, nije ga bilo na terenu”, kaže Mek.

Za kraj, podvukao je šta je najbitnije.

Najvažniji korak u tenisu je uvek taj prvi. Potrebna vam je eksplozivnost, ako je nemate, imajući u vidu kako momci danas udaraju, gotovi ste“, zaključio je trostruki šampion Vimbldona.

Danas objavljeno

Liverpul u strahu – Salah zatražio astronomski ugovor

Vanja A

FIFA drastično kaznila Crnogorce

Vanja A

Medvedev: Kakav psiholog, više su mi pomogle Novakove riječi

Zeljka

Ostavite komentar