2. Novembra 2019.

Ako Korbin postane premijer, najbogatiji Britanci se sele

Big Portal

Advokati i računovođe najbogatijih britanskih porodica rekli su da su bili “preplavljeni” pozivima milijardera i milionera koji su tražili pomoć i savete u vezi sa izborom zemlje preseljenja, navodi Gardijan.

Istovremeno, premeštaju kapital u inostranstvo i sa decom skalapaju ugovore o poklonima, ne bi li izbegli obećanje laburista da će oporezovati nasledstva čija vrednost premašuje 125.000 funti.

Savvetnici su naveli da potencijalna Korbinova vlada predstavlja veću pretnju po bogatstvo i životni standard jednog procenta najbogatijh od Bregzita.

Džefri Tod, partner u advokatskoj kompaniji “Budl Hetfild” je rekao da su mnogi od njegovih klijenata već pripremili plan za prebacivanje bogatstva iz zemlje u roku od nekoliko minuta, ukoliko Korbin bude izabran za premijera.

“Mnogo bogatih ljudi su zabrinuti zbog toga što bi morali da plate mnogo veći porez na bogatstvo i već su pripremljeni za mogućnost da Korbin sastavi vladu. Transferi bogatstva su već osmišljeni – u mnogim slučajevima fali samo potpis na dokumentu”, naveo je Tod.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare