"Ako je mene virus 'pokosio', zamislite šta može običnoj osobi" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Ako je mene virus ‘pokosio’, zamislite šta može običnoj osobi”

Alfonso Rejes, predsednik Asocijacije profesionalnij košarkaša Španije, po prvi put se obratio javnosti od kada je testiran pozitivan na virus Covid-19.

Rejesu je sredinom marta potvrđeno da ima koronavirus i kaže da se sada mnogo bolje oseća.

Taj zverski mamurluk, koji mi nije dao da spavam i mislim, stavio mi je mozak na hiljadu obrtaja“, rekao je Rejes za “Marku” i dodao:

“Nisam imao simptome danima. Nemam groznicu, samo tragove kašlja, što je znak da sam u procesu ozdravljenja. Posle toga ću morati da budem još 14 dana u karantinu kako bi virus potpuno nestao”.

Predsednik Asocijacije profesionalnij košarkaša Španije bio je jedan od prvih javnih ličnosti u Španiji zaraženih koronavirusom.

“Kada je u pitanju zdravlje, ovo me je uplašilo života. Ne sećam se da sam ikada imao prehladu. Pre dve godine sam imao groznicu, ali to je trajalo dan. Sada sam bolje, ali da sam bio bolestan 16 dana, od čega 12 temperaturu, to nikada nisam imao”, kazao je i nastavio:

“Imao sam problem s leđima, ali sam znao da ću se oporaviti. Ovde nisam mogao da budem 100 odsto siguran da ću se izlečiti”.

Alfonso Rejes ističe da ovo nije običan virus.

“Ovo nije običan virus i ne napada samo odrasle. Ako je mene, koji sam u dobroj fizičkoj spremi, ‘pokosio’, zamislite šta može da uradi običnoj osobi ili nekome ko ima problema”.

Španija je jedna od najugroženijih zemalja na svetu, zaraženo je oko 88 hiljada ljudi, dok je preminulo više od 7.700.

Danas objavljeno

Zubčić slavio u Banskom

V.R.

Nova pobeda Gut-Behrami, Ignjatović 44. u Val di Fasi

V.R.

Sitijevi štoperi kao napadači, Dijas i Stouns srušili Vest Hem

V.R.

Ostavite komentar