"Ako je Kina to namjerno učinila snosiće posljedice" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Ako je Kina to namjerno učinila snosiće posljedice”

SAD istražuju izbijanje koronavirusa i ukoliko se ispostavi da je Kina svesno dopustila izbijanje epidemije, može očekivati posledice, rekao je Donald Tramp.

“Sprovodimo istragu. Videćemo šta će biti. Ako je to namerno učinjeno, treba da snose posledice. Pitanje je da li se radi o grešci, ili su to učinili namerno”, rekao je Tramp na konferenciji za medije u Vašingtonu.

Prema pisanju agencije “Blumberg”, Republikanska stranka pokušava da okrivi Kinu za izbijanje pandemije virusa korona. Konkretno, kongresmeni iz te stranke pretpostavljaju da je pandemija rezultat neuspešnih eksperimenata, koji su izvođeni u laboratoriji u Vuhanu.

Štaviše, oni su kritikovali i predstavnike Demokratske stranke, koji su stali u zaštitu kineskog naroda i rukovodstva zemlje.

Kako se navodi, Tramp nije precizirao da li je ljut na Kinu, istakavši da postoji razlika između greške i svesnih radnji.

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštavalo je da je Kina od samog početka zastupala otvoren i odgovoran stav o objavljivanju svih podataka o epidemiji koronavirusne infekcije.

B92

Danas objavljeno

Danas je Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

M.

Uvode sankcije Putinu?

M.

Erdogan danas pozvao Putina u posjetu Turskoj

M.

Ostavite komentar