Ako imate ovaj barkod skener, trebalo bi da ga odmah obrišete - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Ako imate ovaj barkod skener, trebalo bi da ga odmah obrišete

Ukoliko primećujete da vaš Android telefon u poslednje vreme sporije radi, možda je uzrok tome neka od aplikacija koje ste preuzeli.

Maliciozne aplikacije stalno pokušavaju da ugroze sigurnost korisnika, a najnovija je Barcode Scanner, izdavača Lavabird LTD. Kako piše portal MalwareBytes, upravo je ova aplikacija posle najnovijeg ažuriranja zadala mnogima glavobolje.

Prvi problemi su počeli kada su korisnici prijavljivali kako im Barcode Scanner (koji ima više od 10 miliona preuzimanja) sam otvara reklame u internet-pregledaču.

Iako bi mnogima to prvo palo na pamet, ovde nije reč o još jednom primeru agresivnog oglašavanja, već je zlonamerni kod dodat, i to tokom ažuriranja, što ga je činilo još bolje sakrivenim.

Iako je Barcode Scanner uklonjen iz Google Play prodavnice, i dlaje postoji mogućnost da se nalazi u vašem telefonu. Ako je to slučaj, onda bi trebalo da ga obrišete. Osim ove aplikacije, mudro je obrisati i sve ostale koje i ne koristite tako često, jer kada se ažuriraju, može doći do istih problema.

Danas objavljeno

Huaweijev HarmonyOS će ove godine stići na 300 miliona uređaja

Vanja A

iPhone modeli za 2022. godinu bi mogli stići bez izreza, sa Face ID senzorom ispod ekrana

Vanja A

Microsoft nagoveštava Surface Laptop 4 u novom videu

Vanja A

Ostavite komentar