Ako im zaklonite pogled na Partenon, Grci ruše dva sprata - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Ako im zaklonite pogled na Partenon, Grci ruše dva sprata

Grčki sud dao je rok od tri mjeseca atinskim vlastima da sruše dva posljednja sprata luksuznog hotela koja zaklanjaju pogled na Akropolj.

Desetospratni luksuzni hotel Koko – Mat Atina, izgrađen 2019. u centralnom atinskom okrugu Makrijani, odavno je u centru pažnje grčke javnosti.

Na društvenim mrežama njegovi gosti se hvale baškarenjem u ekstravagantnom bazenu sa velelepnim pogledom na Partenon.

Ali problem je u tome što je, da bi oni uživali u takvom pogledu, ostalima koji su ga do sada imali, pogled zaklonjen! Sa svojih 33 metra visine, zgrada za celih devet metara premašuje maksimalnu visinu gradnje dozvoljenu u toj četvrti.

Ali od tada je prošlo dosta vremena, a hotel sa pet zvezdica i dalje radi sa svih deset spratova, reklamirajući spektakularni pogled na Akropolj kao svoj glavni adut i razlog da gosti odaberu upravo tu destinaciju.

Kako piše Katimerini, u novoj odluci Vrhovni administrativni sud je naložio gradskim vlastima da u roku od tri meseca zatraže uklanjanje dva gornja sprata zdanja. Oni imaju rok do 14. februara, kada će Sudsko veće za sprovođenje zakona ponovo zasedati.

Kompanija koja je vlasnik hotela u međuvremenu je iscrpela sve mogućnosti za žalbe i sva je prilika da će sad morati da se povinuje odluci suda.

U međuvremenu, to će samo biti dobra reklama za hotel, jer će u naredna tri meseca gosti koji budu u njemu noćili imati jedinstvenu priliku da uživaju u pogledu kojeg uskoro više neće biti.

RTSmagazin.

Danas objavljeno

Ne kažnjavajte dijete, radite na sebi

Vanja A

Pol Rad izgleda kao da ne stari i konačno nam je otkrio u čemu je tajna

Vanja A

Jedva preživio kao štene, sad ima skoro 31. godinu i najstariji je pas na svijetu

Vanja A

Ostavite komentar