"Ako Erdogan to misli – griješi" - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

“Ako Erdogan to misli – griješi”

Grčki premijer Kirijakos Micotakis poslao je snažnu poruku rukovodstvu susedne države koje ga je verbalno napalo čak i direktnim uvredama.

“Ako predsednik Erdogan misli da neću braniti suverenitet i suverena prava Grčke i da neću izneti međunarodnoj publici da se Turska ponaša kao revizionistička sila, onda greši”, rekao je on.

Razgovarajući o grčko-turskim odnosima sa predsednikom Svetskog ekonomskog foruma Borgeom Brendeom u Davosu, Micotakis je rekao: “Mi smo susedi [sa Turskom], uvek treba da razgovaramo i uvek želimo da kanale komunikacije držimo otvorenim. Nikada nećemo biti ti koji neće razgovarati sa komšijama. S druge strane, ako predsednik Erdogan misli da neću braniti suverenitet i suverena prava Grčke i da neću izneti međunarodnoj publici da se Turska ponaša kao revizionistička sila, onda greši”.

Micotakis se dalje osvrnuo na svoj sastanak sa Erdoganom i činjenicu da je nakon toga mesec dana kasnije usledio neviđeni broj preleta turskih vojnih aviona iznad grčkih ostrva.

Ističući da je ovakvo ponašanje “potpuno neprihvatljivo”, Micotakis je rekao da će “pokrenuti ovo pitanje kad god budem mogao dok Turska ne promeni svoje ponašanje”.

Danas objavljeno

UŽAS U BANJALUCI Muškarac osumnjičen za silovanje i porodično nasilje

Vanja A

Putin: Rusija je spremna

M.

Džonson: Britanija šalje vojne stručnjake u BiH

M.

Ostavite komentar