Ako amandmane usvoje, za mene nisu obavezujući! - BIGportal.ba
Banja Luka

Ako amandmane usvoje, za mene nisu obavezujući!

Gradonačelnik Draško Stanivuković je predložio na zasjedanju Skupštine grada da zajednički usaglase amandmane na budžet grada, pošto on ima mogućnost da to učini tokom rasprave o ovoj tački.

Smatra da su kroz njegove prijedloge uvaženi stavovi skupštinske većine te da je to jedino moguće.

– Amandman kojim su planirana sredstva za Udruženje penzionera kao prvo nije dobro formuliran a drugo grada ne može izdvajati 200 000 KM za jedno udruženje. To je diskriminacija prema drugima – kazao je Stanivuković.

Predložio je da se ta sredstva ulože kroz projekta finansiranja besplatnih karata za autobuski prevoz te da tako pomognu toj populaciji.

Kada je u pitanju pronatalitetna politika on je rekao da bi mogli zajedničku napraviti program koji treba da pomogne ovoj oblasti.

– Ja sam za to da se izdvoje sredstva ali moramo voditi računa o finansijama grada. Kroz rebalans možemo vidjeti da obezbijedimo novac – kazao je on.

Predložio je da se kroz amandman u budžetu planira 500.000 KM za most u Česmi kako bi ove godine počela realizacija.

Amandmani koje je predložila većina su prema Stanivukovićevim riječima nezakoniti te da nisu u skladu sa Poslovnikom.

– Čak i da ih Skupština usvoji oni za mene kao gradonačelnika nisu obavezujući – naveo je on.

Smatra da nije dobro da se daje udruženja Horeka sredstva.

– Ne mislim samo na Horeku već i na druga udruženja. Mi možemo povećati sredstva za pomoć privredi za oko 100.000 KM pa da se putem pravilnika ona raspoređuju – kazao je Stanivuković.

Kazao je da se danas završava privremeno finansiranje te da ukoliko odbornici ne usvoje budžet u Banjaluci od sutra sve staje.

Šef kluba odbornika SNSD Dragoslav Topić kaže da gradonačelnik nudi nove amandmane ali da ne znaju sa kojih pozicija se treba skinuti novac za te namjene.

– Mi ostajemo kod svojih amandmana ali vidjećemo u kom pravcu će ići diskusija. Moguće je da će doći do izmjene određenih amandmana ali to ćemo vidjeti u toku diskusije – kazao je Topić.

Kaže da oni već tri mjeseca nude gradonačelniku saradnju te da je ovo prvi put da on spreman na kompromis i saradnju.

On smatra da svi amandmani koji budu usvojeni trebaju biti dio budžeta.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Sjajno drugo festivalsko veče jubilarnog FRESH WAVE FESTIVALA!

Zeljka

Banjaluka i Vrbas – svjetski kajakaški centar

M.

Zadnji vikend u avgustu donosi “Kočićev zbor”: Šator “Kod Jablana”, radionica zmijanjskog veza i neizostavna bodljavina bakova

M.

Ostavite komentar