Akcija u zoru: 200 specijalaca i agenata FBI hapsi pripadnike italijanskih klanova - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Akcija u zoru: 200 specijalaca i agenata FBI hapsi pripadnike italijanskih klanova

Italijanska i američka policija pokrenule su koordinisanu akciju protiv velikih kriminalnih porodica koje su želele da obnove svoju bazu na Siciliji.

Italijanska i američka policija pokrenule su koordinisanu akciju protiv velikih kriminalnih porodica koje su želele da obnove svoju bazu na Siciliji.

Više od 200 policajaca, uključujući i pripadnike FBI iz SAD sprovelo je u zoru 19 naloga za hapšenje pripadnika klana Incerilo u glavnom gradu Sicilije Palermu i porodice Gambino sa sedištem u Njujorku, preneo je Rojters.

Organizovana kriminalna grupa na Siciliji poznata kao Koza nostra je u stanju stalne promene od smrti šefa Salvatorea “Toto” Rine, koji je preminuo u zatvoru 2017. godine nakon što je proveo skoro četvrt veka iza rešetaka.

Rina je pokrenuo mafijaški rat na tom mediteranskom ostrvu 80-ih godina, prisiljavajući porodicu Incerilo na samonametnuto izgnanstvo u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je njegov klan preuzeo kontorolu nad teritorijom Palerma.

Porodica od tada pokušava da povrati svoj položaj potpomognuta snažnim saveznicima u Njujorku.

Istraga, nazvana” Nova veza “, utvrdila je da postoji jaka veza između Koza Nostre u Palermu i američkog organizovanog kriminala, sa posebnim osvrtom na moćnu kriminalnu porodicu Gambino u Njujorku, navodi se u policijskoj izjavi.

Prethodne optužbe uključuju ubistva, pranje novca i ilegalnu distribuciju droge.

Italijanska policija saopštila je da se osumnjičeni koji su danas uhapšeni suočavaju sa nizom optužbi uključujući pripadnost mafiji, iznuđivanje, prevare i “nelojalnu konkurenciju”.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

Novi soj korone se širi: U Britaniji prvi slučajevi

M.

Porušena “Kajak terasa”- “Zakon se mora poštovati”

M.

Nezapamćena oluja Arven pogodila Veliku Britaniju, najmanje dvoje mrtvih

M.

Ostavite komentar