AKCIJA SIPA ZBOG SUMNJE U NAMJEŠTANJE UTAKMICA: Među uhapšenima se nalaze i OVA IMENA - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

AKCIJA SIPA ZBOG SUMNJE U NAMJEŠTANJE UTAKMICA: Među uhapšenima se nalaze i OVA IMENA

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem područiju BiH jutros provode operativnu akciju “Var” zbog postojanja osnova sumnje da su osmunjičeni u ovom predmetu počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja i primanje mita i drugih oblika koristi.

N1 nezvanično saznaje da je osumnjičeni Vladimir Dominković na utakmice od kojih je očekivao određenu novčanu dobit za konkretan način suđenja delegirao sudije od povjerenja, najčešće – osumnjičene Iliju Živkovića i Kenana Bajraktarevića za koje se sumnja da su uticali na konkretan ishod tih utakmica. Uloga osumničenih Ante Bilješke i Fuada Zahirovića bila je da sudijama daju prolazne ocjene za tako obavljeno suđenje. Sve malverzacije odnose se na takmičarsku sezonu 2018/2019.

Akcija se provodi po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, a odnosi se na namještanje fudbalskih utakmica u sezoni 2018./2019. u Prvoj ligi FBiH.

U toku su pretresi na nekoliko lokacija na širem području Bosne i Hercegovine, izumeđu ostalog u Sarajevu, Novom Travniku, Orašju.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Izrael ponovo uvodi ograničenja na ulazak u zemlju zbog omikron soja

V.R.

Kina bi se mogla suočiti sa 630.000 oboljelih dnevno

V.R.

Britanski premijer objavio nove mjere zbog Omikron varijante

V.R.

Ostavite komentar