Akcija "Ris": Pali zbog električara - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Akcija “Ris”: Pali zbog električara

Laboratorija za uzgoj marihuane u hali pored kuće Radoslava (63) i njegovog sina Saše Narančića (36) iz Srpca otkrivena je nakon što su električari isključili struju i tom prilikom vidjeli uzgajivačnicu narkotika.

Laboratorija za uzgoj marihuane u hali pored kuće Radoslava (63) i njegovog sina Saše Narančića (36) iz Srpca otkrivena je nakon što su električari isključili struju i tom prilikom vidjeli uzgajivačnicu narkotika.

Laboratorija je otkrivena gotovo slučajno, nakon što su električari isključili struju zbog neovlašćene potrošnje.

“Otac i sin su u panici razgovarali kako su električari u hali ‘vidjeli ono’ i ‘nešto’ jer su vrata bila otvorena. Istražiocima je to bio signal da krenu u akciju, pa je i otkrivena laboratorija”, kazao je izvor.

Laboratorija je dobro skrivena u podrumu hale i po ulasku unutra ništa ne ostavlja utisak da se tu odvija uzgoj marihuane. Međutim, u prizemlju postoji skriveni prolaz, iznad kojeg je bilo postolje za cirkular.

Otac i sin su nakon višemjesečne istrage u akciji “Ris” Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapšeni 25. jula, kada je u njihovoj hali pored kuće u podrumu otkrivena skrivena laboratorija za uzgoj droge.

Prilikom pretresa laboratorije pronađeno je oko 500 stabljika indijske konoplje visine od 39 do 180 centimetara. Pronađena su i dva kilograma sasušene marihuane, 1.070 saksija sa zasađenim stabljikama i specijalna oprema za uzgoj sa 60 palmi.

Narančićima je nakon ispitivanja u policiji i banjalučkom tužilaštvu, Okružni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor da ne bi uticali na svjedoke.

(Glas Srpske)

Danas objavljeno

“Amerika je u ratu? Pitam se, kad smo to mi glasali za to?”

M.

MUP se oglasio: DNK analiza potvrdila da je telo Mateja Periša, preminuo nenasilnom smrću

M.

Zakazana hitna sjednica Doma naroda zbog izbora

M.

1 Komentar

Banjalučanin 31 Jula, 2019 at 8:24 am

Sjećam se dobro osamdesetih i devedesetih . Šverc alkohola, cigareta, nafte i naftnih derivata, oružja ma svega je bilo na improvizovanim tezgama na parkingu preko puta Tržnice. Čak su krajem osamdesetih i Rusi dolazili i nudili elektroniku za nekoliko “črvennih”. U toku rata šverc je bestijalno nastavljen i postao je legalan dio ekonomije ovih prostora. Danas su tadašnji šverceri “ovlašteni”, “ovlašćeni”, “ekskluzivni”, “exuclisvni”, “ponosni” i ko zna kakvi već pred zakonom legalni Partneri i Distributeri za BiH i šire. Naravno, stečen kapital je legalizovan i niko ne smije više da postavi pitanje o porijeklu kapitala i imovine našim vlasnicima života i smrti.
O jedinstvenom primjeru krađe bez granica kroz tzv. privatizacije nemam šta da dodam jer svi sve znamo.
Duboko vjerujem da će tako i legalizovati upotrebu i uzgoj marihuane na ovim prostorima što će biti jedan od zadnjih “zakucanih eksera” u ovo društvo i narod. Isto tako vjerujem da će se bukvalno preko noći pojaviti neke nove “Gazde” i neki novi/stari i/ili već preusđivani itd. Ovlašteni Partneri za uzgoj i distribuciju marihuane i svih njenih derivata.

Odgovori

Ostavite komentar