Akademijom obilježen Dan srpskog jedinstva - BIGportal.ba
Region Republika Srpska / BiH Vijesti

Akademijom obilježen Dan srpskog jedinstva

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da se srpski narod političkim sredstvima mora boriti za slobodu.

“Danas slavimo jedinstvo i slobodu. Danas slavimo proboj Solunskog fronta. A među tim borcima bilo je više od 10 odsto dobrovoljaca iz Hercegovine, Krajine, Like, Dalmacije. Zato je veoma važno kada se suočavamo sa velikim izazovima, bez obzira na naše ekonomske uspjehe, moramo da budemo jedinstveni. Da budemo pametni i da političkim sredstvima se borimo za slobodu srpskog naroda”, istakao je Vučić koji se video linkom obratio na Akademiji “Pohvala srpskom narodu” u Banjaluci.

Vučić je čestitao praznik narodu Srpske, Srbije i svim Srbima na svijetu.

“Možemo da osiguramo budućnost naše djece. Čestitam narodu Srpske, Srbije, i svim Srbima svijeta ovaj praznik, uz našu lijepu zastavu”, istakao je on.

Svečana akademija održana je na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci povodom obilježavanja 15. septembra – Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, čije obilježavanje zvanično je počelo ove godine.

Akademiju organizovali Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica i Republički protokol.

U programu su učestvovali glumci iz Banjaluke i Beograda koji su govorili tekst iz drame “Solunci govore” nedavno preminulog novinara i publiciste Antonija Đurića, članovi orkestra Narodnog pozorišta iz Beograda, Policijski orkestar MUP-a Srpske i Gradski tamburaški orkestar Banjaluka.

Svečanoj akademiji prisustvovali su zvaničnici Republike Srpske.

(Agencije)

Danas objavljeno

Jak zemljotres pogodio Tajvan

M.

Drecun: Sa sjevera Kosmeta poručeno da nema ni “D” od lažne države

M.

Vulkan na La Palmi izbacio novi potok lave

M.

Ostavite komentar