Ajntrahtova borba protiv rasizma uz zastavu Srbije - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Ajntrahtova borba protiv rasizma uz zastavu Srbije

U akciji protiv rasizma, fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta odigraće naredni meč u interesantnim dresovima na kojima će se naći i zastava Srbije.

U akciji “PlatzfürVielfalt”, što se prevodi kao Mesto za jednakost, obeležiće se borba protiv rasizma koja je ove sezone u nekoliko navrata uzdrmala fudbalski svet.

Svi fudbaleri Ajntrahta će u subotu, u ligaškom meču protiv Volfsburga, nositi dres u kojem neće biti istaknuto ime sponzora.

Umesto imena kompanije “Indeed” nalepljenog preko sredine dresa, na njoj će se naći zastave svih članova prvog tima ovog kluba (ukupno 14 različitih zastava).

Jedna od njih biće zastava Srbije, s obzirom da tim iz Frankfurta predstavljaju Filip Kostić, Mijat Gaćinović i Dejan Joveljić.

“Ajntraht je zajedno sa svojim sponzorom već duže vreme ubeđen da je jednakost nešto za šta je potrebno boriti se ne samo u sportu, već i svakodnevnom životu”, navodi se u saopštenju kluba.

“Verujem da u sportu nije bitna kulutorolška pozadina pojedinaca. Svim pričamo istim jezikom, jezikom fudbala. Boja kože i religija nisu bitni. Imamo istu pasiju i isti zajednički cilj”, naveo je golman Kevin Trap.

https://twitter.com/football_fg/status/1197789453454135296

Danas objavljeno

Ogroman otpor 111. igrača na ATP listi, Rafa uz probleme do trećeg kola

Vanja A

Đoković lako do četvrtfinala Srbija Opena

Vanja A

Zašto Mesi neće da pregovara prije ljeta?

Vanja A

Ostavite komentar