AirPods Pro slušalice nude poboljšanja na polju Bluetooth latencije - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

AirPods Pro slušalice nude poboljšanja na polju Bluetooth latencije

AirPods Pro slušalice stižu sa brojnim poboljšanjima u poređenju sa ranijim AirPods modelima, a tu spadaju Transparency mod i smanjenje buke. Tu je i još jedno poboljšanje, a to je bolja latencija, odnosno smanjeno kašnjenje signala zvuka.

Stephen Coyle, muzičar i developer softvera, je na svom blogu obradio temu ovog poboljšanja. Prema njegovim rečima, latencija ne predstavlja problem kod reprodukcije videa. To je zbog toga što se video može uskladiti sa zvukom. Coyle ističe da je latencija problem kod zvukova koji su nepredvidivi. Ovo uključuje zvukove koje je korisnik inicirao, zvučne efekte u igrama i drugo.

Kada su u pitanju rezultati sa testiranja AirPods slušalica, prva generacija (za koju je Apple koristio W1 čip) je zabeležila latenciju od 274ms. Druga generacija slušalica (H1 čip) je imala latenciju od 178ms. Na kraju, AirPods Pro sa istim H1 čipom su imale kašnejnje zvuka od 144ms.

Ono što je primetno, jeste konstantno poboljšanje na polju Bluetooth latencije u odnosu na svaku generaciju AirPods slušalica, a ovo se posebno odnosu na drugu generaciju i AirPods Pro iako koriste isti H1 čip za konekciju. To znači da je Apple pronašao nove načine da poboljša latenciju.

Kompletnu analizu i testiranje poboljšanja za AirPods Pro možete pronaći ovde.

Izvor: Bencmark/PhoneArena

Danas objavljeno

Nove informacije o čipsetu otkrivaju ključne specifikacije Samsung Galaxy S22 uređaja

Vanja A

Igra PUBG: New State stiže 11. novembra na iOS i Android

Vanja A

Xiaomi Mi Smart Band 6 NFC konačno dostupan u Evropi, zvanično

Vanja A

Ostavite komentar