AirPods 3, Apple Music HiFi podrška za streaming mogli bi se pojaviti 18. maja - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

AirPods 3, Apple Music HiFi podrška za streaming mogli bi se pojaviti 18. maja

Apple bi mogao da najavi treću generaciju AirPods-a i Apple Music HiFi-a 18. maja. Izvješteno je da kompanija neće završiti sa svojim „proljećnim“ najavama, s tim da su ova dva najavljena na malo sofisticiraniji način.

Apple neće biti domaćin namenskog događaja za ova dva proizvoda, već će se odlučiti za saopštenje za javnost putem svoje veb stranice. Očekuje se da će Apple Music HiFi striming servis sadržati podršku za Dolbi Atmos, Dolbi Audio i audio bez gubitaka.

Nova glasina dolazi od YouTubera fokusiranog na Apple, Luke-a Mianija, koji je ove informacije otkrio ekskluzivno AppleTrack-u. Miani je objavio da će AirPods sledeće generacije biti najavljeni zajedno sa Apple Music HiFi debitantskim servisom 18. maja. AppleTrack takođe izveštava, na osnovu podataka iz izvora, da će novi AirPods biti lansirani u „narednim nedeljama“. Poznato je da se Apple oglašava utorkom, pa se datum 18. maja čini verodostojnim, mada nema drugih dokaza osim ovih, koji bi potkrepili ove tvrdnje.

Apple je prethodno povukao sličan potez lansiranjem AirPods Pro 2019. godine, pri čemu je upravo izdao saopštenje za javnost umesto da bude domaćin događaja. Kompanija iz Kupertina mogla bi da ide istim putem i za treću generaciju AirPods-a. Međutim, preporučujemo vam da informacije uzmete sa malom zadrškom.

Govori se i da su nove AirPods dobile poboljšani sistem za uklanjanje buke i naprednu Siri integraciju.

Što se tiče Apple Music HiFi-a, novi streaming servis će podržavati Dolby Atmos, Dolby Audio i audio losless. Do sada Apple nije imao podršku za Dolby, već je podržavao samo svoj interni HiFi audio kodek ALAC. HiFi datoteke imaju manju kompresiju zvuka i samim tim imaju bolji kvalitet zvuka.

Izvor: ndtv.com/Benchmark

Danas objavljeno

Pojavile su se informacije o prvim MSI Intel Z690 matičnim pločama

Vanja A

Samsung Galaxy Tab S8 se pojavio na renderima

Vanja A

Google izdao hitno upozorenje za sve korisnike Chrome-a

Zeljka

Ostavite komentar