AI kamere za hvatanje lopova - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

AI kamere za hvatanje lopova

One koji su se tokom svojih nezakonitih aktivnosti oslanjali na nesavršeno oko ljudskih radnika čeka neprijatno iznenađenje, bar kada je u pitanju Walmart.

One koji su se tokom svojih nezakonitih aktivnosti oslanjali na nesavršeno oko ljudskih radnika čeka neprijatno iznenađenje, bar kada je u pitanju Walmart. Naime, radi se o tome da su se AI sigurnosne kamerenašle u hiljadu objekata ovog lanca, a kako bi zaposlenima pomogle u detektovanju lopova.

Kompanija je potvrdila da se radi o programu “Missed Scan Detection” koji uz pomoć sistema veštačke inteligencije analizira ponašanje kupaca, te upozorava ukoliko primeti sumnjive radnje. Cilj je da se detektuju oni artikli koji nisu skenirani na kasi, pa ukoliko kamere detektuju da neki proizvod nije prošao kroz kasu automatski obaveštavaju supervizora koji nakon toga preuzima kontrolu.

Missed Scan Detection kamere su u Walmart radnje stigle još pre dve godine, te su doprinele da smanje gubici koji nastaju usled krađa i oštećenja robe. Ističe se da se veliki gubici dešavaju i zbog ljudskih grešaka na kasama, tako da krađa nije najveći problem, već to što su neki artikli komplikovani za skeniranje.

Izvor: Mashable

Danas objavljeno

Sumrak giganta: Još jedan veliki brend odustaje od telefona?

D

Tvorci God of War serijala spremaju novu video-igru

D

Android dobija veoma korisnu opciju

D

Ostavite komentar