Agneta i Ani-Frid ponovo u društvu bivših muževa: ABBA snima pet pjesama poslije 40 godina - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Agneta i Ani-Frid ponovo u društvu bivših muževa: ABBA snima pet pjesama poslije 40 godina

Prema pisanju “Sunday post”-a, legendarna grupa “ABBA” završava snimanje pet novih pesama kao pripremu za turneju planiranu za 2022. godinu, a koja će po mnogo čemu biti posebna.

Bjorn, Beni, Agneta i Frida bili su ponovo zajedno u studiju kako bi snimili pesme za dolazeću “Avatar” turneju. Ovih pet pesama prvi su materijal koji je švedska pop senzacija snimila za poslednjih 40 godina, ali Bjorn Ulve rekao je da su ostali verni svom prepoznatljivom zvuku.

“Nikakvog problema nije bilo dok smo snimali, a posebno ne da stvorimo onu staru hemiju između nas. Jedina razlika je u tome što Agneta i Frida pevaju malo niže sada nego ranije, ali sve ipak zvuči baš kao ABBA”, rekao je Bjorn Ulveus (75) za “Sunday times”.

Kako je Ulveus pojasnio – njih četvoro ostali su bliski prijatelji, iako su nekada bili međusobno u braku.
“Mi smo svi dobri prijatelji i često se i viđamo. To što smo sada bili zajedno u studiju… sve je to bilo tako poznato. Sve nam se vratilo u sekundi. Zabavili smo se. Morate da se zabavite kada se ovako nešto desi”, rekao je Ulveus.

Ali, ono što je posebno zanimljivo jeste turneja koju spremaju za 2022. godinu. Umesto da se oni pojave na bini, kompjuterski kreirani hologrami izvodiće stari materijal i neke od novih pesama.

Najmanje dve od pet novih pesama biće zastupljene na turneji koja je pomerena na sledeću godinu zbog pandemije, ali im je to pomeranje i dalo dodatno vreme da stvore futurističke holograme koji će se pojaviti na sceni.

Svaki član grupe fotografisan je iz svih mogućih uglova, glave su im izmerene i tačkice iscrtane na licima da bi hologrami – “Abbatars” – bili perfektni.

“ABBA” je osvojila Evropu 1973. godine na evrovizijskom takmičenju sa pesmom “Waterloo” a nastavili su nizom hitova sve do raspada grupe 1983. godine. Grupu su činila dva bračna para, Bjorn i Agneta te Beni i Ani-Frid.

Mjuzikl “Mama mia” doneo im je novu generaciju fanova i verovatno nikoga ne čudi da samo pesma “Dancing queen” na zvaničnom YouTube kanalu grupe ima skoro 500 miliona pregleda, druge pesme po više od 200 miliona pregleda.

Danas objavljeno

Travis Barker završio u bolnici

Vanja A

Škola u Srbiji zabranila kratke hlače, učenik se pojavio u maminoj haljini

Vanja A

Dr.Dre plovi Jadranom na jahti čiji je sedmični najam milion KM

Vanja A

Ostavite komentar