29. Marta 2021.

Agasi: Novak i ja smo se često slagali da se ne slažemo ni u čemu

Big Portal

Amerikanac je z razgovoru za CNBC TV 18 još jednom otkrio razlog zbog kojeg se razišao sa osvajačem 18 grend slem trofeja.

Pre svega, morate da budete sigurni da su vaše namere altruističke. Želite ono što je najbolje za datu osobu, morate da počnete od toga. Nisam mu pomagao da bih imao neku korist od toga. Verujem da su moji razlozi bili najbolji za tenis, želja je bila da izvučem najbolje iz njega i tada obelodanjim njemu i njegovoj porodici da sam imao želju da pomognem“, rekao je Agasi.

Saradnja dvojice šampiona trajala je od Rolan Garosa 2017. do aprila 2018. godine, a Novak u tom periodu nije osvojio nijedan grend slem.

Te altruističke namere daju vam na tome da budete objektivni. Moj cilj je da ti pomognem, a ako se nalazim na tvom putu, prekidam tvoj proces ili se mešam u njega, onda je najbolje da se sklonim sa tog puta. To je delikatan čin, to balansiranje u odnosu. Isuviše često smo se slagali da se ne slažemo i to je u redu, nema ljutnje zbog toga. Ali samim timsklanjanjem sa strane, on je bio u stanju da procesuira mnogo stvari koje smo zajedno prošli i nadam se da ga je to učinilo još boljim“, dodao je Andre.

Otkako se razišao sa Agasijem Novak je osvojio šest grend slem pehara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare