Afera "Respiratori" - otkazano ročište - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Afera “Respiratori” – otkazano ročište

Otkazano je ročište koje je bilo zakazano za sutra u Sudu BiH federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM.

Advokat Kadrija Kolić, koji u ovom predmetu brani suspendovanog direktora Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudina Solaka, rekao je da je ročište otkazano, ali da mu nije poznat razlog.

Osim Novalića i Solaka, za spornu nabavku respiratora optuženi su i ministar finansija FBiH Јelka Milićević i vlasnik preduzeća Srebrena malina, Fikret Hodžić.

Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Njih optužnica tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićevićeva je optužena za nesavjestan rad u službi.

Danas objavljeno

Jak zemljotres pogodio Aljasku

M.

Evropol obavijestio MUP Srbije: Kriminalna grupa namjerava atentat na Vučića!

M.

Vučićeva poruka: Nema povlaćenja! Pobijedićemo ih sve

M.

Ostavite komentar