AFERA "KORONA UGOVORI" :Zeljković i Bojić nakon pet mjeseci izlaze na slobodu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

AFERA “KORONA UGOVORI” :Zeljković i Bojić nakon pet mjeseci izlaze na slobodu

Branislav Zeljković i Slavko Bojić osumnjičeni za tenderske malverzacije u aferi “Korona ugovori” izlaze na slobodu, nakon pet mjeseci provedenih u pritvoru, saznaje Srpskainfo.

Tužilaštvo Republike Srpske iskoristilo je maksimalan period koji zakon dozvoljava za istražni pritvor u ovom predmetu i neće zatražiti produženje za osumnjičene.

Zvanično, pritvor Zeljkoviću i Bojiću ističe 15. februara.

Zeljković i Bojić uhapšeni su u septembru prošle godine, zajedno sa još dvojicom saučesnika Draganom Dubravcem i Sašom Markovićem.

Zeljković se tereti za najteži oblik zloupotrebe službenog položaja u postupcima nabavke medicinske opreme, zaštitnih odijela i termalnih kamera i kršenje Zakona o javnim nabavkama RS. Pričinjena šteta Republici Srpskoj iznosi više od 700.000 maraka.

Osumnjičeni Slavko Bojić tereti se takođe za zloupotrebu službenog položaja.

Republičko javno tužilaštvo je u decembru prošle godine odlučilo da ne zatraži pritvor za osumnjičene Dragana Dubravca, direktora firme “Promeding” i Sašu Markovića, vlasnika turističke agencije “Travel for fan”.

Dragan Dubravac, direktor firme “Promeding” i osumnjičeni u aferi “Korona ugovori” priznao je tokom saslušanja u Tužilaštvu da je saučesniku Slavku Bojiću direktoru firme “Prokontrol” predao novac u iznosu od 85.000 maraka, nakon isplate za nabavku maski iz Kine.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Protest zbog ubistva djevojčice: “Svi samo obrađuju papire, a mog deteta nema”

M.

Svijetu prijeti nuklearno uništenje? “Putin se ne šali”

M.

Američki general priznao: Za relativno malu sumu smo dobili da se Ukrajinci umjesto nas bore i ginu u ratu protiv Rusije!

M.

Ostavite komentar