Advokat vozača autobusa: Nije rekao da je zaspao, ne znam otkud to Tužilaštvu - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Advokat vozača autobusa: Nije rekao da je zaspao, ne znam otkud to Tužilaštvu

Istražni sudija Suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo donio je odluku o pritvoru za vozača kosovskog autobusa koji je u nedjelju ujutro sletio s auto-puta kod Slavonskog Broda.

Igor Cišper, advokat vozača, kazao je u izjavi za medije nakon donošenja odluke da je uspio razgovarati sa svojim klijentom te da mu je žao što se sve dogodilo.

“Koliko sam doznao od njega, on nikome ni u jednom trenutku nije rekao da je zaspao”, rekao je advokat Cišper i dodao da će zadržati za sebe što mu je tačno rekao vozač, prenose hrvatski mediji.

“Ne znam kako je državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu došlo do tog zaključka”, rekao je komentarišući saopštenje prema kojem je mogući uzrok nesreće umor vozača i nesposobnost da sigurno upravlja vozilom, prenosi “24sata.hr”.

Na pitanje šta će biti dalje, kazao je da je sada određen jednomjesečni pritvor pa će se onda vidjeti šta će se dalje preduzimati, uključujući i eventualni prijedlog o prepuštanju slučaja kosovskom pravosuđu.

Podsjetimo, vozač se sumnjiči za Izazivanje saobraćajne nesreće u drumskom saobraćaju.

U zavisnosti od toga za koju se klasifikaciju djela bude teretio vozač, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do čak 12 godina.

Kosovski autobus je sletio sa auto-puta A3 Zagreb – Lipovac. Poginulo je deset osoba, a više od 40 je povrijeđeno. Među deset poginulih je i drugi vozač autobusa.

Danas objavljeno

Sve ruske trupe napustile Kazahstan

M.

Zemljotres u okolini Bjelovara

M.

Krivokapić podnio inicijativu za smjenu Abazovića

M.

Ostavite komentar