Adele o mršanju: Gubitak 45 kilograma posljedica je obilnog znojenja, a ne dijete - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Adele o mršanju: Gubitak 45 kilograma posljedica je obilnog znojenja, a ne dijete

Britanska pop-zvijezda Adele našalila se na vlastiti račun gostujući u showu “Saturday Night Live”. Time se osvrnula na svoj kompletno promijenjen “lični opis”, nakon što je izgubila 45 kilograma.

– Znam da izgledam znatno drugačije nego kad ste me zadnji put vidjeli. Naime, zbog covid restrikcija morala sam putovati sa što manje “prtljage” i mogla sam nositi samo pola predviđenog tereta. Ova polovica koju vidite, to je ono nužno što sam odabrala.

Adele dugo prije toga nije nastupala i nije izdavala singlove i albume, ali je intrigirala javnost povremenim objavama na Instagram profilu na kojima se vidjelo da je tokom pauze od medijske eksponiranosti itekako radila na sebi. A kako se bližio izlazak njenog četvrtog albuma “30”, objavljenog 2021. nakon šest godina pauze, sve je više davala intervjue, a vruće pitanje bilo je – kako je uspjela tako radikalno smršati?

Otkrila je da je neumorno vježbala, kombinirajući kružne i funkcionalne treninge. Daleko od očiju javnosti “tesala” je liniju tri godine, a od početka pandemije intenzivirala je treninge na tri puta dnevno.

U intervjuu za britanski Vogue otkrila je da su informacije u vezi s njenom prehranom tokom tog perioda bile posve pogrešne. Kako tvrdi, nije postila niti bila na sirtuinskoj dijeti. Njen gubitak kilograma posljedica je obilnog znojenja tokom treninga, a s obzirom na to da se puno trošila, morala je energiju nadoknađivati redovno i umjesto dva velika obroka jesti tokom cijelog dana po malo.

Kako je izjavila, za nju je gubitak kilograma bio mnogo više od transformacije izgleda: Adele je time nabildala samopouzdanje, osjeća se snažno i riješila se ovisnosti – o mobitelu. Osim toga, oslobodila se i napadaja anksioznosti od kojih je patila nakon razlaza sa Simonom Koneckim 2019., s kojim je provela osam godina i dobila sina.

Izvor: gloria.hr

(S.P.)

Danas objavljeno

Preminuo glumac Rej Liota

M.

Frizura kao kod Heder Loklir iz najboljih dana – kosa bujna kao osamdesetih

Zeljka

Kako da se na prirodne načine zaštitite od komaraca

Zeljka

Ostavite komentar