Ada dobija osnovnu školu sa sportskom dvoranom - BIGportal.ba
Banja Luka

Ada dobija osnovnu školu sa sportskom dvoranom

Izgradnja osnovne škole sa sportskom dvoranom za oko 300 učenika planirana je u naselju Ada, a ovaj projekat će biti finansiran donatorskim sredstvima Republike Srbije.

Potvrdili su ovo za “Nezavisne” u Odjeljenju za komunalne poslove i rekli da je u toku procedura pribavljanja odobrenja za građenje i saglasnosti infrastrukturnih kuća na tehničku dokumentaciju.

“Izgradnju osnovne škole sa sportskom dvoranom možemo početi nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, dobijanja građevinske dozvole i sprovođenja procedure javne nabavke za odabir najpovoljnijeg izvođača radova”, kazali su u resornom odjeljenju.

Prema njihovim riječima, budući školski objekat gradiće se u dvije faze. Prva faza obuhvata gradnju petorazredne škole za 300 učenika, sa 10 učionica, od kojih će pet biti u prizemlju, a pet na spratu.

“Drugom fazom je planirana gradnja fiskulturne sale s pratećim prostorijama i igralištem u dvorištu škole, oko kojeg su planirane tribine. Projektna vrijednost je 4.115.196 KM”, pojasnili su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Dodali su da je gradnja škole sa dvoranom planirana na istoj lokaciji za koju su u toku prošle godine pribavljeni lokacijski uslovi i projektna dokumentacija.

Podsjećamo, povodom Dana grada, 22. aprila, u gradu je boravila visoka delegacija Srbije na čelu s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, koja je obećala uložiti sredstva za izgradnju škole u naselju Ada i mosta u Česmi te garantovala dolazak investitora u grad.

“Na poklon od Srbije dobijamo podršku za važne projekte koji će biti realizovani i predstavljaće novu epohu razvoja našeg grada”, rekao je tada gradonačelnik Draško Stanivuković.

Idejno rješenje za školu u naselju Ada je izabrano još sredinom prošle godine i predstavljeno je javnosti.

Na konkursu je tada za najbolje arhitektonsko-urbanističko rješenje pobijedila firma “Routing”.

Iz Gradske uprave ranije su rekli da je planirano da škola bude izgrađena na lokaciji preko puta restorana “Stara Ada”, u čijoj blizini se ili gradi ili će početi izgradnja većeg broja stambenih blokova.

“Od sadržaja, imaće fiskulturnu salu s pratećim prostorijama i igralište u dvorištu škole oko kojeg su planirane tribine. Pobjedničko idejno rješenje nudi savremeni inspirativni koncept za razvoj budućeg urbanog okruženja u naselju Ada”, naveli su u Gradskoj upravi.

Istakli su da su školski trg autori akcentovali zakošenim zidom i nadstrešnicom, koji vodi do glavnog ulaza i prostranog hola s centralno pozicioniranim stepeništem u čijem sklopu su i tribine za sjedenje.

Nezavisne

Danas objavljeno

Jedna ulica u Banjaluci danas ostaje bez vode veći dio dana

M.

Planirana isključenja električne energije za 06.decembar 2022. godine

Vanja A

STANIVUKOVIĆ: Grijanje će biti momentalno poboljšano

M.

Ostavite komentar