Abramovič prodaje Čelsi – milijarde idu žrtvama rata u Ukrajini - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Abramovič prodaje Čelsi – milijarde idu žrtvama rata u Ukrajini

Odlazeći vlasnik Čelsija, Roman Abramovič, oglasio se saopštenjem, kojim je potvrdio da prodaje londonski klub.

On je dodatno pojasnio svoju odluku u pismu, koje je preneo zvanični sajt.

Abramovič bi za Čelsi mogao da dobije nekoliko milijardi funti.

“Želeo bih da kažem nešto o spekulacijama u medijima koji su se poslednjih dana pojavili u vezi sa mojim vlasništvom nad Čelsijem. Kao što sam ranije rekao, uvek sam donosio odluke koje su u najboljem interesu za klub. Zbog trenutne situacije, doneo sam odluku da prodam klub, jer smatram da je to u njegovom interesu, interesu navijača, zaposlenih, sponzora i partnera kluba“, napisao je Abramovič i dodao:

“Prodaja neće ići brzo, već će ići po proceduri. Neću tražiti ništa od pozajmica. Nikada se nije radilo o novcu ili poslu, već o čistoj strasti prema igri i klubu. Dao sam instrukcije svom timu da osnuje dobrotvornu fondaciju kojoj će biti doniran sav novac od prodaje. Novac će ići svim žrtvama rata u Ukrajini. To uključuje obezbeđivanje sredstava za hitne potrebe, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku.”

“Ova odluka je bila neverovatno teška za mene, boli me što se na ovaj način rastajem sa klubom. Ipak, verujem da je ovo najbolje za klub. Nadam se da ću moći da posetim Stamford Bridž poslednji put, da se lično pozdravim sa svima vama. Bila je privilegija biti deo Čelsija i ponosan sam na sva naša zajednička dostignuća. Čelsi i navijači će zauvek biti u mom srcu.”

Abramovič je na čelu Čelsija bio od 2003. godine, a priču o njegovom mandatu na Stamford Bridžu čitajte OVDE.

B92.

Danas objavljeno

LK: Romin evro prvijenac, Murinjo za istoriju

Vanja A

Mari brani Vimbldon

Vanja A

Evropski velikani u borbi za istorijski trofej u Tirani

Vanja A

Ostavite komentar