Abramovič na udaru – mutni poslovi oko transfera, Marković na "spisku" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Abramovič na udaru – mutni poslovi oko transfera, Marković na “spisku”

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič našao se na udaru zbog ugovora pojedinih igrača drugih klubova.

Ruski oligarh je preko svoje of-šor kompanije na Devičanskim ostrvima bio skriveni vlaski delova ugovora pojedinih igrača drugih klubova.

Sumnjive poslove Abramoviča otkrila je američka mreža za otkrivanje finansijskog kriminala (FinCEN).

Abramovič se nalazi pod istragom, pošto je otkriveno da se radi o preko milijardu dolara koje je Rus “obrnuo”.

Postoji i spornih devet uplata od 156.000.000 dolara iz kiparske kompanije u “LeistongHoldings” sa Devičanskih ostrva, koja je u vlasništvu Abramoviča.

Čelsi je uvek imao pravo “prečeg pregovora” sa igračima koje zastupa “Leiston Holdings”, a to je otkriveno još 2018. godine, kada je članak o tome objavio nemački “Špigl”.

Kao primer navodi se slučaj reprezentativca Perua Andrea Karilja, koji je nastupao za Sporting protiv Čelsija u dva meča Lige šampiona 2014. godine, a bio je klijent kompanije vlasnika “Plavaca”.

FIFA od 2015. godine dozvoljava “trećoj strani” da učestvuje u pregovorima sa igračima, ali se Abramovič ipak našao na udaru.

Jedan od igrača koji je bio klijent kompanije je i Lazar Marković.

Fudbaler Partizana bio je u vlasništvu investicionog fonda Pinija Zahavija, koji je sarađivao sa kompanijom vlasnika Čelsija i kasnije je Marković imao prilike da se susretne sa “plavcima”, s obzirom da je igrao za Liverpul.

Liverpul je platio 25.000.000 evra za dovođenje Markovića, koje su razdelili Benfika, investicioni fond i firma Romana Abramoviča, navodi “Tajms”.

Danas objavljeno

Crvena zvezda je šampion Srbije!

Zeljka

Novak Đoković je prvi teniser sa nevjerovatnim rekordom

Zeljka

Niko kao on: Novak Đoković osvojio Rolan Garos!

Zeljka

Ostavite komentar