Abazović: Uhapšen ambasador Crne Gore u Poljskoj - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Abazović: Uhapšen ambasador Crne Gore u Poljskoj

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović objavio je da je uhapšen bivši ministar zdravlja i ambasador Crne Gore u Poljskoj Budimir Šegrt.

“Nema nedodirljivih! Borba protiv visoke korupcije ostaje prioritet! Dokazaćemo da je država jača od organizovanog kriminala!”, objavio je Abazović na društvenoj mreži Tviter.

Abazović je dodao i da će dokazati da je država jača od organizovanog kriminala.

Specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević odredila je zadržavanje do 72 sata Šegrtu, nekadašnjem direktoru privatne bolnice ”Meljine”.

Šegrt je u svojstvu osumnjičenog saslušan za zloupotrebu položaja u slučaju ”Meljine”, u kojem, osim njega, tužilaštvo sumnjiči još nekoliko osoba, prenosi RTCG.

Vukčevićeva je 25. decembra na konferenciji za novinare saopštila da su istragom kupoprodaje bolnice u Meljinama utvrdili da je država oštećena za najmanje 10 miliona evra.

“U postupku izviđaja prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su D.K, M.B, H.A, M.S.A, B.Š. i M.B. izvršili produženo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju iz člana 172 Krivičnog zakonika Crne Gore”, rekla je, pored ostalog, Vukčevićeva novinarima.

Oni su, kako je dodala, u junu 2008. godine, kao predstavnici Konzorcijuma koji su sačivanjavali I banka, A banka, pravno lice A.K. u svojstvu kupca zaključili ugovor o kupoprodaji vojnog centra Meljine sa Vladom za kupoprodajnu cenu od 25 miliona evra.

”Tim ugovorom se kupac obavezao da u periodu od sedam godina, osim plaćanja kupoprodajne cene, izvrši investiciona ulaganja u iznosu od 119 miliona evra i da će kao obezbjeđenje za uredno izrvšenje obaveze iz ugovora, predati prodavcu učindbenu garanciju u iznosu od deset miliona evra”, rekla je tada Vukičevićeva.

Vukčevićeva je kazala da je kupac ugovorom bio obavezan da uloži 119 miliona evra, a da je uloženo svega 17.000 evra.

Danas objavljeno

Ursula fon der Lejen “traži” dodatna istraživanja: Evropa zna dovoljno o omikron varijanti da bude zabrinuta

M.

Podrška Putina i Rusije

M.

Naoružani muškarac ispred sjedišta UN-a se mirno predao policiji

M.

Ostavite komentar