Abazović i Medojević u trci za "moćnu" fotelju - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Abazović i Medojević u trci za “moćnu” fotelju

Lider GP URA Dritan Abazović i predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević, mogući su kandidati vladajuće tročlane koalicije za “moćnu” funkciju, piše CdM.

Reč je o funkciji potpredsednika Vlade koordinatora svih bezbednosnih službi, prenosi CdM saznanja Dnevnih novina iz izvora bliskih vladajućoj većini.

Dok Abazovića otvoreno “guraju” ambasade zapadnoevropskih država u Podgorici, dotle Medojević, koji ne krije želju da obavlja dužnost vezanu za bezbednost, za ovu funkciju ima podršku Demokratskog fronta najjačeg konstituenta vladajuće koalicije.

U pitanju je, najverovatnije, nova organizacija Vlade Crne Gore koja neodoljivo podseća na organizaciju Vlade Srbije iz 2012. godine kada je premijer bio Ivica Dačić, ističe se dalje u tekstu.

Tada je funkcija prvog potpredsednika Vlade Srbije i koordinatora svih bezbednosnih službi pripala Aleksandru Vučiću. Uz to, Vučić je obavljao dužnost ministra odbrane, a bio je zadužen za bezbednost i borbu protiv korupcije.

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović kazao je ranije da očekuje da u sektorima koji se tiču nacionalne bezbednosti ne budu “neozbiljni ljudi”.

Na pitanje ko su neozbiljni ljudi, Abazović je rekao da se zna na koga se to odnosi, aludirajući na funkcionere DF-a.

On je i ranije izričito tražio da lideri Fronta ne budu ministri u novoj Vladi. S druge strane, Medojević je kazao da jedino kriminalci i šverceri ne podržavaju njegovo učešće u Vladi.

(B92)

Danas objavljeno

Postepena promjena uslova za starosnu penziju u Srpskoj

M.

Saobraćajna nesreća u Crnoj Gori, poginuo državljanin BiH

M.

Sjeverna Koreja potvrdila testiranje raketa, Kim Džong Un posetio fabriku oružja

M.

Ostavite komentar