Abazović: Đukanović politička prošlost, da podnese ostavku - BIGportal.ba
Region Vijesti

Abazović: Đukanović politička prošlost, da podnese ostavku

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića vidi kao “političku prošlost” i smatra da bi bilo korektno da podnese ostavku.

Abazović je za Al-Džaziru rekao da je “evropski Lukašenko propao”, da je DPS na izdisaju i da bi trebalo da se održe predsednički izbori u Crnoj Gori.

Govoreći o incidentima u Pljevljima, Abazović, koji je juče posjetio taj grad, rekao je da Crna Gora nikada nije izašla iz 90-ih, prenose Vijesti.

“Juče sam bio u Pljevljima, nemili događaji i sinoć su se ponovili, ali šta ćete, mi nikada nismo ni izašli iz 90-ih. Mi smo prvi put u svojoj istoriji promijenili vlast prije tri dana, ako je neko mislio da će se to desiti uz ruže, aplauze i fanfare, to nije bilo logično razmišljanje. Žao mi je što se sve dešava, ali ja ovde vidim i ruku vlasti”, rekao je Abazović.

Na pitanje da li su se njegovi potencijalni koalicioni partneri distancirali od politike 90-ih, kao što je to uradio Đukanović, Abazović je rekao da ne zna da li su se distancirali i da mu je žao ako nisu i istakao da je njegova koalicija postavila jednostavne i jasne uslove za formiranje vlasti.

On kaže da nije siguran da je Đukanović spreman da se povuče na miran i dostojanstven način, iako sada, kako navodi, traži načine i putem podizanja tenzija vezano za nacionalne zajednice.

“Mislim da je DPS na izdisaju i da su ovo poslednji trzaji da pokušaju preko pritisaka na mene lično ili možda nekim incidentima da malo promijeni volju, ali mislim da je to sve osuđeno na propast. Milo Đukanović je politicka prošlost i tu treba staviti tačku. Korektno bi bilo da podnese ostavku i da imamo nove predsjedničke izbore. Evropski Lukašenko je propao”, poručio je Abazović.

TANJUG

Danas objavljeno

Dvojac osumnjičen da je oštetio Medžlis IZ za 150.000 KM

M.

Velika policijska akcija u tri kantona, pretresi na 43 lokacije

M.

Preporuka vlasti u Australiji: “AstraZenekina” vakcina za starije od 60 godine

M.

Ostavite komentar