2. Oktobra 2019.

Abarth proslavlja 70. rođendan

Big Portal

Učesnici će imati priliku da uživaju u dva dana prepuna zabave, uzbuđenja i adrenalina u najboljem Abarth stilu, a događaj se održava u futurističkoj četvrti Milana (novom MIND). Za učesnike će biti organizovane vožnje na trkačkoj stazi i na putu, u svojim Abarth automobilima ili sa test vozačima ovog brenda.

Osim toga, povodom velikog jubileja biće organizovana i izložba savremenih i klasičnih automobile gde će prisutni uz pomoć eksperata kompanije moći da otkriju tajne ovih automobila i vide modele koji su obeležili istoriju Abartha.

Legenda o brendu Abarth započinje 31. marta 1949. kada je Karlo Abart (Carlo Abarth) (1908-1979.) osnovao kompaniju Abarth & C. sa vozačem Gvidom Skaljarinijem (Guido Scagliarini).

Njihov prvi automobil bio je model 204 A, koji potiče od Fiata 1100. Pažnju automobilske javnosti privukli su 10. aprila 1950. kada ga je Tacio Nuvolari vozio i pobedio na svojoj poslednjoj trci, Palermo-Monte Pelegrino.

Od tada, istorija Škorpiona ogleda se kroz jedinstveni karakter koji Abarth automobile čini prepoznatljivim već na prvi pogled na ulici.

Iste osobine danas se mogu naći u slavljeničkoj porodici „70. godišnjice“ modela Abarth 595 i Abarth 124, koji se spolja izdvajaju posebnim logotipom koji ih čini jedinstvenim i ekskluzivnim.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare