Abarth F595 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Abarth F595

Abarth je lansirao svoju novu posebnu seriju, F595. Sa svojih 165 KS, njegov 1,4 litarski motor čini osnovu za pogonski agregat u jednosedima Tatuus koji se koriste u italijanskim i nemačkim šampionatima Formule 4.

F595 slavi ovo dugogodišnje partnerstvo i predstavlja počast 50. godišnjici jednoseda Formula Italia Carla Abartha. Novi F595 je koncentracija trkačkih dizajnerskih elemenata i stvoren je da pruži maksimalne performanse i zabavu.

Izvanredne performanse i odziv su glavne odlike 1,4 litarskog T-jet motora sa 165 konjskih snaga i 230 Nm obrtnog momenta od samo 2.250 o/min.

Motor je uparen sa ručnim menjačem, ali se može opremiti i opcionim 5-stepenim automatizovanim ručnim menjačem sa lopaticama za menjanje brzina na upravljaču.

Najveća brzina je 217 km/h, a za sprint od 0 do 100 km/h je potrebno 7,3 sekunde kod ručnog menjača i 7,4 sekunde kod sekvencijalne automatske varijante.

Abarth F595 nudi Record Monza Sovrapposto aktivni sportski izduv, sada evoluiran u novu konfiguraciju sa četiri cevi – dve sa svake strane.

Dostupan u verziji hečbek i kabriolet, novi Abarth F595 se odlikuje Rally Blue detaljima koji su istaknuti u poklopcima retrovizora, kao i prednjim i zadnjim branicima. Sportski izgled dodatno poboljšavaju Sport 17-inčni aluminijumski točkovi Formula, F595 oznake na zadnjem delu i svetla za maglu.

U unutrašnjosti su kožni upravljač i kožna sportska sedišta Abarth, uz crne dizajnerske detalje kao što su novi okvir displeja za infotainment i nova mat crna kontrolna tabla.

Novi Rally Blue dizajnerski detalji biće dostupni u kombinaciji sa sledećim bojama: Race White, Campovolo Grey, Track Grey, Scorpion Black, Record Grey i Tarmac Grey.

Na novom F595, zadnji amortizeri Koni sa Frequency Selective Damping (FSD) tehnologijom su standardni da poboljšali performanse, osigurali savršeno držanje puta i istovremeno poboljšali upravljivost i stabilnost. Abarthov sistem kočenja pruža optimalan odziv i poboljšanu sigurnost, koji se sastoji od 284 mm prednjih i 240 mm zadnjih diskova.

F595 je standardno opremljen i 7-inčnim HD Uconnect sistemom sa DAB radiom, kao i Apple CarPlay i Android Auto kompatibilnošću.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Danas objavljeno

Honda NSX iz 1992. s gotovo 650.000 pređenih kilometara

Vanja A

Tesla oduvao prethodni rekord na planu profita uprkos brojnim preprekama

Vanja A

Japan prvi u svijetu uvodi vazdušni taksi nulte emisije od 2025.

Vanja A

Ostavite komentar