A u Hrvatskoj pobijedila ultradesničarka, poznata po antisrpskim stavovima - BIGportal.ba
Region Vijesti

A u Hrvatskoj pobijedila ultradesničarka, poznata po antisrpskim stavovima

Hrvatska ultradesničarka Ruža Tomašić, poznata po antisrpskim stavovima, ponovo je na izborima za Evropski parlament u Hrvatskoj, osvojila najviše glasova.

Lista Samostalne demokratske srpske stranke ostala je ispod izbornog praga.

Hina prenosi da je, prema privremenim rezultatima Državne izborne komisije nakon prebrojanih glasova sa 99,25 odsto biračkih mesta, Tomašićeva osvojila 69.167 glasova, odnosno 76,56 odsto onih koji su dati listi Hrvatskih suverenista.

Navodi se da je vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) dobila 22,70 odsto glasova, što je lošiji rezultat nego pre pet godina, kada je HDZ, doduše u koaliciji u kojoj je tada bila i Tomašićeva, osvojio 41,42 odsto glasova.

Vodeća opoziciona Socijaldemokratska partija (SDP) Hrvatske je osvojila 18,69 odsto glasova, takođe manje nego na izborima 2014. godine, kada su imali 29,93 odsto.

Navodi se da su treći po rezultatu Hrvatski suverenisti Tomašićeve sa 8,49 odsto, Nezavisna lista Mislava Kolakušića osvojila je 7,87 odsto, Živi zid 5,67 odsto, a Amsterdamska koalicija 5,22 odsto glasova.

Hina navodi da su među listama koje su ostale ispod izbornog praga od pet odsto Most sa osvojenih 4,67 odsto, lista Marijane Petir koja je dobila 4,42 odsto glasova, lista Nezavisnih za Hrvatsku i Hrvatske stranke prava sa 4,36 odsto, a iza njih je SDS S s osvojenih 2,67 odsto i druge liste.

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

1 Komentar

Bole 27 Maja, 2019 at 10:00 am

Ma nije moguće…. 🙂

Odgovori

Ostavite komentar