A od lokalnih vlasti - 3.000 evra na poklon - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

A od lokalnih vlasti – 3.000 evra na poklon

Vlasti italijanske regije-ostrva Sicilija donijele su odluku da svakom mladom paru koji odluči da se vjenča na Siciliji poklone 3.000 evra. Ponuda važi sve do 31. jula naredne godine.

Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevekovnim crkvama i prekrasnom prirordom je privlačno mesto za ceremonije. Najpoznatije venčanje, koje je obavljeno na ostrvu, je ono iz filma “Kum”.

Ovo filmsko venčanje stavilo je Siciliju na mapu kao jedno od veoma cenjenih mesta za obavljanje svadbenih svečanosti, i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti,prenosi Hafington post.

Do pandemije koronavirusa najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvim ukinuo delatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 miliona evra.

Posledice krize trpe ne samo firme koje organizuju venčanja, već niz pratećih delatnosti kao što su ketering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mesta koja su iznajmljivana za svadbe.

To je bio razlog lokalnim vlastima da ponude poklon mladencima koji odluče da se “na večnu ljubav” obavežu na Siciliji.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Želimo ih još: Rodila je 11-oro dece i trudna je svake godine otkako se udala

Zeljka

Nešto “bruji” izvan Sunčevog sistema

Zeljka

Dobro, Ilone, dokle više?

Zeljka

Ostavite komentar