29. Augusta 2022.

A nije toalet: Stjuardesa otkrila najprljavije mjesto u avionu

Big Portal

Stjuardesa Brenda Orelus otkrila je da su džepovi na sedištu najprvljavija mesta u avionu.

Kako kaže, džepovi su prepuni bakterija jer se retko čiste, a tvrdi da je videla putnike koji unutra stavljaju nehigijenske predmete, od hrane do upotrebljenih pelena.

“Da li ste znali da su džepovi na naslonima sedišta najprljavija površina u avionu? Prljaviji su od toaleta, od jastuka za sedenje i od stočića sa poslužavnikom za hranu”, potvrdila je u videu.

“To je zato što se nikad ne čiste. Osim ako neko ne povrati ili odatle ne izlazi nešto gnjecavo ili živo, ne može da se očisti”. potvrdila je.

Kako je rekla, spremačice obično provere površine i uklone hranu i smeće, ali sigurno ne brišu džepove na sedištima.

“Sve te klice su se nakupile, a nema pravog redovnog održavanja ili čišćenja tih površina, dok se toaleti redovno brišu i dezinfikuju”, nastavila je ona, dok je nekoliko pratioca izrazilo zgražanje nad ovom informacijom.

“Tamo obično stavljam telefon”, napisao je zaprepašćeni putnik, dok je drugi priznao da džep koristi i kao držač za telefon.

“Isto, sve vreme. Nakon što se uključi u punjač,, ​​to je sigurno mesto za moj telefon”, dodao je.

Takođe, jedan je korisnik Tiktoka potvrdio da je jedanput video roditelja kako koristi džep za bacanje iskorišćene dečje pelene.

“Ovo je vrlo istina! Ja sam jedanput video kako roditelj stavlja iskorišćenu pelenu u džep na naslonu sedišta”, rekao je.

Ipak, neki od komentatora tvrdili da informacije koje je objavila Orelus nisu tačne, kao i da oni rade na čišćenju aviona i redovno čiste džepove.

“Zapravo imamo dva tima za svaki avion. Jedan odnosi smeće i usisava, a drugi tim dubinski čisti svako mesto”, rekla je jedna od spremačica koje su komentirisale video, dok se njena koleginica složila, rekavši da će džep očistiti u zavisnosti od toga koliko će vremena imati pje nego što avion opet poleti.

“Obično za čišćenje dobijete sat i po na većim avionima, ali ako posao morate da obavite brzo, onda kažu da imate 15 do 30 minuta sa timom od šest ljudi. Dakle, niste u pravu, ali niste ni potpuno u pravu”, objasnio je komentator koji takođe čisti avione i dodao:

“Džep bi trebalo da bude očišćen, ali neki ljudi bi to mogli da preskoče zbog praktičnosti.”

https://www.tiktok.com/@flightbae.b/video/7134286832820423978

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare