Del Boske: Mesi je najbolji igrač u istoriji fudbala - BIGportal.ba
Fudbal Sport Uncategorized

Del Boske: Mesi je najbolji igrač u istoriji fudbala

Nekadašnji trener Real Madrida i selekcije Španije Visente del Boske govorio je o dostignućima Lionela Mesija, Kilijana Mbapea, o formatu evropske Superlige, kao i o reprezentaciji Španije.

„Ja i dalje imam osećaj pripadnosti Realu, ali ne mogu druge da krivim za to što su promenili klub. Važno je ostati profesionalac, braniti nečije boje, ostati uzbuđen i srećan zbog onoga što radiš„, počeo je stručnjak iz Salamanke i nastavio o Mesiju i potencijalnom nastavku njegove karijere van Barselone:

„Mesi je pokazao šta je učinio za klub i da je najbolji igrač u istoriji fudbala. Bilo bi idealno za sve da ostane u Barseloni, ali svako može da radi šta god želi“.

Bivši selektor Španije je poželeo sreću novom predsedniku Barselone Laporti.

„On je fin, uvek se dobro snalazio u španskom fudbalu. Želim mu sve najbolje. Imam dobru sliku i o Bartomeuu. Uvek je bio dobar prema meni, i njemu želim svu sreću u nastavku karijere“.

Del Boske rekao i da mu se ne dopada predloženi format evropske Superlige, koji su dali pojedini klubovi.

Neophodno je da se fudbal sve više socijalizuje i da klubovi igraju domaće takmičenje. Zatim postoje i evropska takmičenja, za koja ne znam da li će biti potrebno reformisati ih ili ne, to stvar za UEFA. Kalendar ne bi trebalo da bude opterećen još više. Veoma je dobar ovakav kakav je. Ne verujem u Superligu, iz pozicije igrača, nikada ne bih želeo da budem u tome zbog para ili jer imam X godina“, objasnio je Del Boske.

Danas objavljeno

“Jokić je jedinstven – najveći problem je njegova brzina”

Vanja A

Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna

Vanja A

Kolins: Ne mogu biti srećnija, trud se isplatio

Vanja A

Ostavite komentar