4. Decembra 2023.

Fantic Imola 125 – novi adut u sportskom segmentu

Nazvan po legendarnom trkačkom mestu u Italiji, Imola predstavlja lagani i napredni sportski motocikl, koji sadrži Yamaha “srce” i vrhunske komponente šasije. Imolu pokreće četvorotaktni motor sa četiri ventila od 125 kubika, sličan onom koji se nalazi na Yamahinim MT-125 i YZF-R125 modelima. Agregat s maksimalnih 15 kubika je samo jedan uzbudljiv aspekt ovog motocikla.

Na dizajn Imole, posebno njenog rama, je zanačajno uticao ulaza kompanije Fantic u Moto2 klasu ove godine. Imola 125 se može pohvaliti hibridnim ramom koji uključuje i čelik i aluminijum, sa potpuno aluminijumskom zadnjom viljuškom. Ogibljenje je potpuno podesivo na oba kraja, dopunjeno Brembo kočnicama visokih performansi. Poboljšavajući bezbednosne karakteristike, napredni IMU kontrolni sistem obezbeđuje ABS u krivinama i kontrolu proklizavanja osetljivu na nagnutost, značajne dodatke u kategoriji od 125 kubika.



Međutim, status Imole kao “koncepta staze” podiže nesigurnost u pogledu njegove potencijalne proizvodne verzije. Konačne specifikacije i karakteristike modela spremnog za put mogu se značajno razlikovati od predstavljenog koncepta.

Pored Imole, Fantic je na EICMA sajmu predstavio praktičniju opciju, poznatu kao Stealth. Deleći isti okvir i platformu motora kao Imola, Stealth je, čini se, spremniji za proizvodnju. Kao što je prikazano na slikama koje je objavio Fantic, Stealth nudi uvid u zrelu i rafiniranu mašinu, potencijalno postavljajući novi standard u svojoj kategoriji.

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare