27. Novembra 2023.

Dodik: Helez bezočno laže, mora da odgovara

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, povodom izjava Zukana Heleza, ministar odbrane BiH, poručio je da ministar odbrane BiH “nije u cirkusu, pa da može da priča šta hoće i kako hoće, nego ministar koji za svoje neodgovorno i opasno ponašanje treba i mora da odgovara”.

“O BiH najbolje govori činjenica da na tako važnoj poziciji u Savjetu ministara imamo politički neuračunljivu ličnost, koju je ispod svakog nivoa i komentarisati. Javnost treba da zna da takvom beskičmenjaku, koji provocira sukobe, prijeti i bezočno laže, ‘trojka’ daje podršku da to radi i da je to sve unaprijed smišljeno”, napisao je Dodik putem društvene mreže “Iks”.

On je napisao i da bi predsjednici Naroda i pravda i SDP BiH, Elmedin Konaković, odnosno Nermin Nikšić, da imaju imalo obraza i političke odgovornosti i da stvarno žele dobro BiH, sami povukli Heleza.

“Svaki pokušaj pravdanja Helezove neuračunljivosti govori da je glavni cilj da se ne postigne nikakav dogovor i da oni na taj način najviše profitiraju”, naveo je Dodik.

Dalje je istakao da ga “ne bi čudilo, ni da im je okupljanje ‘trojkaškog ansambla’ u Banjaluci poslužilo da prikriju svoje neslaganje u Federaciji BiH i probleme koje tamo imaju, jer ne mogu da se dogovore”.

Predsjednik Srpske je naglasio da je izjava generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da bez Republike Srpske nema nikakvog NATO puta izazvala pravi potres u FBiH, pa zato i dolaze svi ovi napadi, plasiranje laži i njihovo sramoćenje u Banjaluci.

“Sve ove Helezove vratolomije i jesu u tom kontekstu da bi prikrio da je sve što govori laž i jeftina manipulacija, ali za tu laž mora da se odgovara. Šta govoriti o navodima čovjeka čije tvrdnje jedino podržavaju albanski plaćenici Ališa Kerns i Nenad Čanak”, poručio je Dodik.

Helezove tvrdnje su, podsjetimo, izazvale oštre reakcije u Srpskoj, a pored ostalog, zatražena je i smjena ministra odbrane BiH.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare