Punjenje bundeve je izvanredan način da se oda počast ovom jesenjem daru prirode. Od tradicionalnih recepata do kreativnih eksperimenata, bundeva – kraljica jeseni, nudi beskrajne mogućnosti za svakoga ko žudi za toplinom i bogatstvom okusa u svojoj kulinarskoj avanturi.
Donosimo ti jednostavan i zdrav recept za punjenu bundevu.
Sastojci:
- 1 velika bundeva, očišćena i izdubljena
- 1 tikvica, oljuštena i isječena na komadiće
- 200 g smeđe riže
- Prženi indijski orasi, grubo isjeckani
- šaka grožđica
- 1 kašika javorovog sirupa
- 1 čajna kašičica čilija
- Malo morske soli
- Maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni. Staviti izdubljenu bundevu i isjeckanu tikvicu na pleh za pečenje. Skuhati smeđu rižu prema uputstvima na pakovanju. Pomiješati sve sastojke, napuniti bundevu i poslužiti.
Ultra.ba