30. Jula 2023.

EP (U18): Srbija u finalu, Španija prepreka ka tronu!

Izabranici Nenada Stefanovića, košarkaši Srbije do 18 godina, pobijedili su Njemačku sa 65:54, izborili su plasman u finale Evropskog prvenstva, pa će se pred dupke punom dvoranom u Nišu boriti za zlatnu medalju protiv Španije koja je pobijedila Francusku sa 70:58.

Najefikasniji u sastavu Srbije bili su Nikola Topić sa 15, odnosno Pavle Nikolić i Bogoljub Marković sa po 11 poena. Kod Nemačke, Ivan Karčenkov je postigao 17, Jak Kail 15 poena.

fiba.basketball

Značaj meča uz pune tribune u Nišu uticali su na mlade momke u sastavu Srbije, a atmosfera je bila veliki motiv za sjajnu generaciju iz Nemačke, pa se tokom prvog poluvremena vodila ravnopravna borba a na semaforu je pisalo – 38:33 za Srbiju.

Odmor je prijao selekciji Srbije koja je u nastavku pojačala stepen agresivnosti u odbrani, nestalo je grča u napadu, pa je uoči poslednje deonice Srbija vodila sa 57:45.

fiba.basketball

Nedugo zatim je pobegla na 62:45 i pitanje pobednika je rešeno. Sledi okršaj sa Španijom, a utakmica je na programu 30. jula sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

Izvor: Sportklub

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare