16. Jula 2023.

Krem supa sa šampinjonima i tikvicama

 

 

 

 

Sastojci:

– 1 glavica crnog luka

– 1 čen belog luka

– 1 šargarepa

– 1 krompir

– 10 centimetara belog dela praziluka

– 1 tikvica

– 150 g pečuraka

– 1 kašika maslaca

– 1 pileća kocka za supu

– 1 kašičica suvog biljnog začina

– 1/2 kašičice soli

– 1/3 kašičice bibera

– peršun

– 100 g pavlake za kuvanje

– 700 ml vode

– maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite seckani crni luk. Kada se zacakli, dodajte seckani beli luk i zagrejte dok ne zamiriše. Zatim dodati šargarepu i praziluk  isečen na kolutove, a krompir na kockice. Dinstajte dok povrće malo ne omekša.

Dodajte tikvice isečene na kolutove i sve zajedno dinstajte oko 10 minuta. Za to vreme na maslacu pržite pečurke isečene na kolutiće dok se ne osuše i malo porumene.

Povrće prelijte vodom. Posolite, dodajte suvi biljni začin, pileću kocku i pržene šampinjone. Kuvajte oko 30 minuta, ili dok povrće ne omekša, pa umutite štapnim mikserom.

supu dodajte biber, seckani peršun i pavlaku za kuvanje. Dovoljno je samo da proključa.

Prijatno!

Foto: Shutterstock

Izovr: N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare