11. Juna 2023.

Dominacija Dukatija: Banjaja vlada Muđelom – katastrofa oba Markesa

Banjaja je u subotu na sprint trci pobedio u Muđelu, a u nedelju je pobedio i u glavnoj trci ispred Horhea Martina i Žoana Zarka.

Aktuelni šampion je pred ovu trku imao bod prednosti u odnosu na Marka Becekija (94 naspram 93), dok ih prate Binder, Martin i Zarko.

Markes pada u sedmom krugu, previše je hteo i izgubio kontrolu, pa širi ruke vidno ljut u 15. krivini, ali je njegova greška ovoga puta bila veoma skupa.

Frančesko “Peko” Banjaja je u tim momentima povećavao prednost i pokazao da Dukati može mnogo na domaćem Muđelu, a onda smo videli još jedan pad kada je trku završio Migel Oliveira.

To nije sve. I drugi Markes je trku završio pre vremena pošto je na deset krugova pre kraja Aleks pao sa motockla i završio trku.

Najbolji među ostalima bio je Bred Binder, koji vozi za KTM, ispred Aleša Espargara na Apriliji, Milera i Marka Becekija, drugog vozača VR46 tima. U top10 našli su se i Enea Bastijanini na drugom fabričkom Dukatiju, na svojoj prvoj glavnoj trci ove sezone, i Franko Morbideli na Jamahi. Banjajin prethodnik na tronu Fabio Kvartararo bio je 11, dve i po desetinke iza svog timskog kolege.

Banjaja na prvoj poziciji u generalnom plasmanu ima 131 bod, 21 više od Becekija, dok je Martin treći sa 107.

Foto:EPA-EFE/BIEL ALINO

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare