17. Aprila 2023.

Denver u startu plej-ofa bolji od Minesote, Jokić bio na korak od novog tripl-dabla

Denver je u ovom meču demonstrirao zašto su ubjedljivo osvojili prvo mjesto na Zapadu i zašto ih mnogi smatraju za favorita u osvajanju njihove prve titule.

Već od samog starta kao da je na terenu postojao samo jedan tim, jer je Denver preuzeo inicijativu i potom samo uvećavao prednost a Minesota nije mogla ni nakratko da ih zaustavi.

Već u prvom poluvremenu Denver je napravio dvocifrenu prednost koja je potom rasla i do 30 poena u jednom trenutku, a Jokić je svoju efikasnost podredio timskoj igri i dobroj odbrani a u posljednjem dijelu meča, kada više nije bilo neizvjesnosti nije ni ulazio u igru.

Meč je završio sa dvostrukim dvocifrenim učinkom kojim je doveo do toga da u timu bude još čak pet igrača sa dvocifrenim šuterskim učinkom.

Uz 14 skokova Jokić je ubacio 13 poena uz 6 asistencija za manje od 29 minuta igre, ali mu je statistika bila u drugom planu ali je i ovaj učinak dovoljan da zadrži vodeću poziciju u nadmetanju za MVP priznanje.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Džamal Mari sa 24 poena uz po 8 asistencija i skokova, a uz Jokića dvocifreni su bili Majk Porter sa 18, Kentavijus Koldvel Poup 15, Brus Braun 14 i Eron Gordon sa 13 postignutih poena.

U timu Minesote Entoni Edvards je ubacio 18 poena, Džejlen Noul 12, a Kajl Anderson 11.

Ovom pobjedom Denver je poveo u duelu sa Minesotom na putu ka NBA tituli koja se čeka još od osnivanja kluba 1967. godine.

RTS

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare