Sastojci:
- 2/3 šolje kakaa
- 1 3/4 šolje višenamjenskog brašna
- 1 1/4 šolje smeđeg šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3/4 kašičice soli
- 1 kašičica instant kafe
- 1 1/2 šolje čokoladnih komadića
- 2 velika jaja, umućena
- 3/4 šolje mlijeka
- 2 kašičice bijelog sirćeta
- 2 kašičice vanile
- 1/2 šolje putera, otopljenog
Priprema:
Zagrijati rernu na 350 stepeni i kalup obložiti ukrasnim, papirnim korpicama za mafine.
U velikoj posudi umutiti kakao, brašno, šećer, sodu bikarbonu, so i kafu. Umiješati komadiće čokolade i ostaviti sa strane.
U drugoj posudi pomiješati preostale sastojke osim otopljenog putera, potom smjesu sipati u suhe sastojke i miješati dok se ne navlaže, dodati otopljeni puter i miješati dok se sve ne sjedini.
Kašikom sipati smjesu u pripremljene kalupe za mafine. Peći 20-25 minuta dok čačkalica ubodena u sredinu mafina ne izađe čista. Ostaviti da odstoji u kalupu 5 minuta prije vađenja. Poslužiti tople ili ohlađene.
Ako želiš da tvoja Nova godina počne slatko i ukusno, ili želiš da obraduješ društvo sa ukusnim mafinima, donosimo ti ultra čokoladni recept za brzu i jednostavnu pripremu ove poslastice.
Sastojci:
- 2/3 šolje kakaa
- 1 3/4 šolje višenamjenskog brašna
- 1 1/4 šolje smeđeg šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 3/4 kašičice soli
- 1 kašičica instant kafe
- 1 1/2 šolje čokoladnih komadića
- 2 velika jaja, umućena
- 3/4 šolje mlijeka
- 2 kašičice bijelog sirćeta
- 2 kašičice vanile
- 1/2 šolje putera, otopljenog
Priprema:
Zagrijati rernu na 350 stepeni i kalup obložiti ukrasnim, papirnim korpicama za mafine.
U velikoj posudi umutiti kakao, brašno, šećer, sodu bikarbonu, so i kafu. Umiješati komadiće čokolade i ostaviti sa strane.
U drugoj posudi pomiješati preostale sastojke osim otopljenog putera, potom smjesu sipati u suhe sastojke i miješati dok se ne navlaže, dodati otopljeni puter i miješati dok se sve ne sjedini.
Kašikom sipati smjesu u pripremljene kalupe za mafine. Peći 20-25 minuta dok čačkalica ubodena u sredinu mafina ne izađe čista. Ostaviti da odstoji u kalupu 5 minuta prije vađenja. Poslužiti tople ili ohlađene.PROČITAJ
Uživaj u čokoladnom ukusu!
Izvor: chocolatechocolateandmore.com