Originalni recept za pileću supu po doktoru Renardu
Potrebno vam je:
- 1 pile srednje veličine (može i koka)
- 0,5 kg pilećih krilaca
- 3 velike glavice crnog luka
- 1 veliki krompir
- 3 paštrnaka
- 2 korijena peršuna
- 7 većih šargarepa
- 1 veći koren celera
- 1 struk peršunovog lišća
- so, biber po ukusu
Priprema:
Pile operite, nalijte ga hladnom vodom i stavite u veći lonac da se kuva. Kada voda proključa, smanjite vatru i dodajte krilca. Povrće očistite, isecite na komade, pa ga ubacite u lonac. Ostavite da se kuva na tihoj vatri sat i po. S vremena na vreme skidajte masnoću koja se skuplja na površini supe.
Pola sata kasnije, izvadite meso i povrće iz supe, procedite tečnost koju ste dobili.. Meso nemojte više vraćati u supu, a povrće izmiksajte i vratite. Na kraju posolite i pobiberite po ukusu i dodajte peršun.
Alo.rs