16. Decembra 2022.

I slatki hljeb i kolač: Komisbrot sa suvim grožđem

Big Portal

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • sok od 1 pomorandže (ili limuna)
  • 100 g istopljenog putera
  • 200 g suvog grožđa
  • 4 kašike prah šećera


Priprema:

U posudi izmutite jaje, puter i sok od limuna. Dodajte suve sastojke sa grožđicama i dobro promešajte. U rebrasti pleh za komisbrot stavite testo i pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200C oko 40 minuta. Kada je godtovo, pospite prah šećerom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare